Hvorfor blir sølvsmykket mitt sort?

Det er mange som ikke vet at sølv smykker reagerer med oksygen. Sølvsmykker oksiderer etterhvert ved langvarig bruk. De fleste Sophia Brand smykkene er beskyttet med et lag ytterst som skal forhindre oksideringsprosessen. Dette laget kalles rhodinering. Etterhvert vil dette beskyttende laget slites av og sølv smykket vil oksidere og bli mørkere i farge. Etter flere år uten vedlikehold kan sølv smykket ditt bli helt sort. Min erfaring er også at det er individuelle forskjeller hvordan sølv smykket reagerer med huden din. Alle sølv smykkene til min mamma, blir veldig raskt okisderte, mens jeg kan gå med samme smykket dobbelt så lenge som henne.

Hva kan jeg gjøre for å unngå at sølv smykket mitt blir sort?

Oksiderings prosessen påvirkes av mange forskjellige faktorer. Husk å aldri spraye parfyme direkte på smykket ditt, da kan det raskt missfarges. Det samme gjelder alle parfymerte sminke produkter og kremer. Du skal også vite at om du skal i svømmehallen eller ta deg et boblebad kan vannet inneholde kjemikalier som påvirker sølv smykkets overflate. Hvordan du oppevarer sølvsmykkene dine påvirker også prosessen. Om du har et smykkeskrin, eller en smykkeboks vil det holde seg pent lengere om du bruker dette.

Hvordan får jeg sølv smykkene mine rene og pene igjen?

Du kan enkelt vedlikeholde sølvsmykkene dine ved for eksempel å beholde ringene på deg når du vasker hendene dine med såpe, da sørger du for å fjerne fett og ev. sminkeprodukter som har festet seg til ringene. Om smykket har blitt sort og oksidert kan du handle sølvpuss flere steder. Du finner den enkleste varianten i din lokale matbutikk. En liten boks som inneholder pussesvamp og pussepasta (spør din lokale butikk og de hjelper deg). De fleste gullsmeder selger også diverse pusseutstyr til sølv. Du har også væskefylte flasker, hvor du kan dyppe smykket ditt. Dette er meget giftige og sterke stoffer, så personlig anbefaler jeg alle å holde seg til den mildere utgaven av pusse alternativene. Så om du likevel ønsker å bruke det, så husk å sørge for god utluftning og at smykkene skylles godt før bruk. Jeg vil også anbefale deg å bruke hansker.

Hvordan kommer jeg til i kriker og kroker?

Et billig og supert tips er å bruke en myk tannbørste i kombinasjon med sølv pussepastaen. Da kommer du til på de fleste overfalter og i kompliserte mønstere. Sørg for å skylle smykket godt og gjerne pusse over med tannbørsten når du skyller med varmt vann (og IKKE bruk varmt vann om du pusser noe som har perler på seg, de tåler IKKE varme)

Kan smykkene mine bli som nye?

Du kan pusse og gjøre mye selv for at smykket ditt skal bli skinnende og blankt. Men over tid vil det danne seg små riper og hakk i smykkene dine. Dette gjelder spesielt for ringer. Er du rolig og forsiktig som person vil smykkene dine holde seg pene lengere enn om du er veldig aktiv med hendene dine. Skal du gjøre hagearbeid er det veldig lurt å bruke hansker. Smykkene dine kan bli helt som ny om du leverer de til din lokale gullsmed.

Hos Sophia Brand blir smykkene dine som nye når vi har filer og poleringsmaskiner som fjerner alle riper, hakk og skader i overfalten. Til slutt polerer vi smykket ditt og det blir skinnende blankt og vil fremstå like fint som da det var nytt. Denne tjenesten betaler du for, da det innebærer en del arbeid. Prisen kan variere avhengig av hvor mye jobb som må til for å gjøre smykket i original stand.