Feirer bedriften din år eller har en ansatt bursdag? Kanskje en ansatt skal pensjonere seg eller det er en ansatt som har jobbet i bedriften i mange år? Vi hjelper deg å finne den rette gaven for din sjef eller ansatt. Under kommer vi med noen ideer til gaver.

Tips før du går på smykkejakt:

– Tenk over hva personen liker å bruke. Liker han eller hun for eksempel ring eller armbånd.
– Bruker personen mest gullfarget eller sølv
– Er han eller hun glad i det klassiske eller kanskje store smykker.

GAVEKORTET

Gavekortet er alltid en vinner til en kollega eller til sjefen. Da kan han eller henne velge selv hva en skal kjøpe. Han eller hun kan også bruke litt lengre tid på å kikke i butikken eller/og på nettsiden før han eller hun handler. Vi selger elektroniske gavekort i butikk som kun kan brukes i butikken.

Sophia Brand Open Your Eyes Sølv og Gull ring2

BURSDAGSGAVEN

Er det bursdagsgave du er på leit etter? Vi har smykker til både han og henne. Kolleksjonene “Open Your Eyes” , “Alphabet” , “Human Butterfly” , “Dråpe” og “Kiss” appellerer mer til kvinner enn menn. I flere av de nevnte kolleksjonene finner du kjede, armbånd, ring og øredobber. Du finner noe til en hver smak!

Derimot har vi kolleksjoner som “Monster“, “King Of Signet” og “Ocean Treasures” som har blant annet ringer og armbånd som appellerer til menn. Flere menn har fått øyne opp for Ocean Treasures kolleksjonen. Ringen er bred og kraftig. Den gir et røft utrykk og er en hyllest til hvalen og havet.

JUBILEUMSGAVEN

Har en kollega jobbet mange år i bedriften? Vi har det perfekte kjede for damene. Pierced With Love kjedet er vakkert. Selve sirkelen henger løst i en egen ring som er festet til kjede. Det gjør at det aldri henger rett og er i konstant bevegelse. Akkurat som kjærligheten selv, som aldri er statisk. I tillegg finner du øredobber fra samme kolleksjon med sten eller uten.

Til mannen som liker et litt røffere smykket har vi det flott Ocean Treasures armbåndet med en Medium sølv, gult gull eller hvitt gull hvalhale. Vil du gå for et enklere uttrykk er Monster Big Ring et sikkert valg. Monster Ringen finner du i slim og big versjon.

HVOR MYE KAN EN ARBEIDSGIVER GI FØR DEN ANSATTE MÅ SKATTE AV GAVEN?

Det er lov å gi og få gaver så lenge verdien ikke overgår over 5000 kr i løpet av et år. Skattefrie gaver gjelder ikke kontanter eller gavekort som kan utløse som kontanter. Gavekort som ikke kan utveksles til penger kan gis.

MARKERINGER I BEDRIFTEN

I tillegg til 5000 kr, kan det gis gaver til spesielle anledninger. Anledninger som lang tid i bedriften, bryllup, runde bursdag, større jubileer og andre lignende anledninger.

Ansettelsestid: Ved ansettelse i over 20 år, og deretter hvert tiende år, kan det gis en gave til en verdi inntil 8000 kr.

Bedriftsjubileum: Dersom bedriften har vært i 25 år eller antall år som kan deles med 25, kan det gis en gave til en verdi inntil 4000 kr.

Bryllup, pensjon, avslutning av arbeidsforhold og bursdager: 4000 kr gjelder ved bryllup, dersom en ansatt går av med pensjon, slutter i bedriften etter minst 10 år, eller ved fødselsdag når den ansatte fyller 50, 60, 70 eller 80 år. Det betyr at runde dager utenfor de tallene som er nevnt, gjelder den alminnelige gavegrensen på 5000 kr.

(Kilde: nho, 2021)