Det finnes mange forskjellige stener å velge mellom til smykker. Selvfølgelig er den mest kjente diamanten. En absolutt klassiker, men det finnes mange andre flotte stener å bruke i smykker. Alt fra den mer maskuline sorte stenen Onyx til den mer feminine rosa stenen Morganitt.

Stener av Beryll: Morganitt, akvamarin og Smaragd

Disse smykkestenene er laget av mineralet Beryll. Det er et helt vanlig mineral som faktisk finnes flere steder i Norge. Grønn smaragd har blitt funnet i Minnesund i Eidsvoll i følge Norske leksikon.

Beryll er et svært verdifullt råstoff. Enkeltkrystaller kan bli flere meter lange. Mineralet krystaliseres ofte i søyleformede krystaller med sekskantet tverrsnitt. Helt vanlig beryll kan være gul eller grønn og uklar. Derimot finnes det mange andre fargevarianter. Alt fra hvitt til blå til rosa (Store norske leksikon, 2022). Se vår flotte enstensring med morganitt og blossom øredobber med akvamarin og diamanter.

Onyx Sten

Svart onyx sies å være en beskyttende sten som absorberer og omdanner negativ energi til positiv. Stenen er en type halvedelsten. Onyx er en variant av mineralet Kalsedon og kan komme i flere varierende farger. Vi har i dag inne to produkter med Onyx sten. Ringen «King of Signet» og en rosegull enstensring med onyx sten.

Den klassiske stenen: Diamant

En diamant er et mineral som består av rent karbon. Det er faktisk det hardeste av alle stoffer og blir brukt mye til smykker. Diamanter dannes naturlig ved stort trykk i jordens mantel, men de kan også fremstilles kunstig. Les mer om hvordan du velger riktig diamant og fakta om diamanter.
Diamanten er den mest klassiske stenen å bruke i et smykke. Den er svært ettertraktet og blir brukt verdens over.

Etterligneren: Cubic Zirkonia

Cubic Zirkonia er en sten som brukes istedenfor en diamant. Det er rett og slett en etterligner. Du finner ikke denne stenen i naturen fordi den er kunstig fremstilt. Du kan få stenen i mange farger, men den hvite har et kraftig fargespill på grunn av lyset.


Kom gjerne innom oss for en prat om våre smykker og hvilke stener vi kan tilby i våre smykker 🤍