Når vi har investert i smykker er det viktig at de blir oppbevart riktig, men det kommer også an på metallet. Vi tar for oss hvordan smykkene dine kan oppbevares best for mindre slitasje og riper, men har du gullsmykker burde disse oppbevares på en sikker måte. Når du oppbevarer smykkene på en god måte vil de holde seg skinnende og vakre lengre.

Oppbevaring av gullsmykker

Gull er et metall som er mykere enn sølv. Det er derfor ganske formbart. Det gjelder også hvitt gull og rosegull. Det betyr at det kan lettere skades eller bli riper i metallet. Det er derfor viktig å oppbevare smykkene på en god måte for å unngå dette. Gullsmykkene bør derfor holdes avskildt fra andre smykker. Når smykkene ikke er i bruk bør de pakkes inn et mykt stoff, men du kan også bruke silkepapir eller plast. Da holder du smykket for seg selv og unngår riper, men også unødvendig mye luft.
For å oppsummere bør gullsmykker oppbevares:

  • Avskilt fra andre smykker
  • I et mykt stoff
  • Et tørt sted

Oppbevaring av sølvsmykker

Oppbevaring av sølvsmykker er også viktig. Sølvsmykker kan ofte bli lettere skittent. Flekkene kan oppstå på grunn av fuktighet, kjemikalier som for eksempel parfyme og hudprodukter. Sølv burde holdes tørt. Derfor burde ikke sølvsmykker oppbevares i et rom med høy luftfuktighet, som for eksempel på badet. Det er fort gjort å ta av seg smykkene på badet og legge dem i en skuff. Ta de heller med inn på et rom med lite luftfuktighet, som i et smykkeskrin på soverommet. Smykkene bør oppbevares i et smykkeskrin hvor materiale beskytter smykkene.
For å oppsummere bør smykkene oppbevares:

  • Et tørt sted
  • I et smykkeskrin med beskyttende materiale

Les også om hvordan du kan ta vare på dine gullsmykker og hvordan du kan ta vare på dine sølvsmykker.