Hva betyr livets tre som symbol?

Livets tre er en kolleksjon som blir laget av de fleste gullsmeder. Du som kunde finner dette symbolet i forskjellige varianter verden over. Det er et svært gammelt og kjært symbol. Treet står som en metafor for selve livet. Røttene handler om hvor du kommer fra, barndommen, verdier og familien. Altså dine røtter. Jorda representerer livet her og nå, om trivsel og glede i din hverdag.
Helhetlig består livet tre som et symbol for familie, stabilitet, vekst, trygghet og at vi er forankret til jorda med «røtter».

Hvor kommer symbolet fra?

Symbolet er sterkt knyttet til mytologiske forestillinger om at visse trær er hellige. Det vil si at noen trær var bærere av hemmelige krefter. Denne troen finnes i mange religioner, men også innenfor folketro. Det er nettopp disse tærne som ble kalt «Livets tre» (Store Norske Leksikon, 2021).

Gullsmed Sophia brand Livets tre halssmykke og kjede i forgyllet eller gull

Eget design av Gullsmed Sophia Brand

Sophia Brand har satt sitt eget preg på symbolet. Hos oss finner du symbolet både i halssmykke og i armbånd. Det går noen rykter om at det mulig kommer øredobber etterhvert. Du kan få smykkene i sølv, forgyllet sølv, hvitt gull og gult gull. Vårt kjede i forgyllet sølv er vårt mest populære livets tre smykke. Dette kommer inn på lager igjen i løpet av sommeren!

Dette er derfor et kjent symbol som blir laget verden over. Se gullsmed Sophia Brand sitt design på livets tre.