Den perfekte morgengave

Etter bryllupet er det tradisjon å gi en morgengave til både ham og henne. Da er smykker et populært valg. Smykker bærer på minner og følger ofte en familie i generasjoner. Det er sikkert forskjellige forventninger til morgengaven, men det viktigste er at du legger kjærlighet og omtanke i gaven. Gjør det gjerne til en personlig opplevelse. Det gjør du i form av et håndskrevet kort og at gaven er pakket vakkert inn. Selve smykket kan være enkelt.

Hva skal jeg velge?

Gullsmed Sophia Brand har et utvalg av kolleksjoner og unike design som kan passe godt som morgengave. De forskjellige kolleksjonene kommer ofte i sølv, forgyllet og ekte gull. Med og uten diamanter, noe som gjør at du finner helt unike design i flere prisklasser. Som for eksempel den romantiske Kiss ringen som er like fin i sølv som i ekte gull. Du kan også gå for den mest eksklusive varianten «Diamond Kiss» ringen, som er dekket av diamanter. Til mannen kan vi anbefale «Monster» kolleksjonen, som lages i ring, mansjett knapper og slipsnål. Monster smykkene tilbys også i sølv, forgyllet sølv og 14 karat gull.

 

Tradisjonen med morgengave

Morgengave var opprinnelig fra gammelt av en gave ektemannen skulle gi til sin hustru. Gaven skulle gis morgen etter bryllupet. Verdien av gaven varierte etter hvor mye kvinnen tok med seg inn i ekteskapet. Dermed var hensikten bak gaven at kvinnen skulle ha rimelig med midler hvis hun skulle bli enke eller ekteparet ble skilt. Etter det ble vanlig med felles bo, forsvant den lovpålagte morgengaven (Store Norske Leksikon, 2018).

Morgengaven er i dag en gave som mannen og/eller kvinnen gir til sin ektefelle morgen etter bryllupet. Gaven er et uttrykk for kjærlighet og er ofte en personlig gave, ofte klokke eller et smykke. Se Sophia Brand sitt utvalg av morgengave til han og henne.

 

Sophia Brand Jewellery Sun By Lykke studs og lange øredobber

Når skal du gi morgengaven?

Gaven skal gis på morgen etter bryllupet da dere har hatt den første nattens om ektepar. Selvfølgelig finnes det ingen regler, så gi gaven når det er naturlig for dere.

Må jeg gi en morgengave?

Nei, du må ikke gi morgengave til din ektefelle. Derimot kan det være lurt å sette seg ned med sin partner for å bli enige om man skal gi en slik gave. Dere kan ha forskjellige forventninger til en potensiell gave. Da kan dere klarere om dere skal gi hverandre gave, hvilket budsjett dere har og hva dere eventuelt ønsker dere.

 

Tips til Morgengave til henne 

 

Tips til Morgengave til han