About Sophia

Sophia Brand er født og oppvokst tett på naturen i Nord-Norge, en oppvekst som har hatt en dyp innvirkning på henne både som person og som gullsmed. Hun forteller at nærheten til den ville og uberørte naturen har formet hennes estetiske sans og valg av yrke. Denne forbindelsen til naturen er tydelig i hennes smykkedesign, som ofte reflekterer de rå og naturlige elementene i landskapet hun vokste opp i.

Sophia Brands filosofi er å skape mer enn bare estetiske objekter. De er ment å være en kilde til inspirasjon, styrke og refleksjon. Gjennom sine smykker ønsker hun å plante "mentale frø" som kan hjelpe bæreren til å vokse, både personlig og spirituelt. Hvert smykke er en påminnelse om bærerens verdi, styrke og potensiale til å vokse og blomstre i sitt eget liv.

Sophia Brands ferdigheter og dedikasjon til håndverk har sine røtter i hennes omfattende utdannelse og trening. Hun er utdannet fra den anerkjente Plus-skolen i Fredrikstad, en institusjon kjent for å fostre noen av Norges mest talentfulle håndverkere.

Gjennom årene har Sophia perfeksjonert sitt håndverk og utviklet en unik stil som kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne design.