Gullsmed Sophia Brand deltar som eneste norske smykkekunstner på utstillingen «Silver Tales», ved Karen Blixen Museet i København. Selve utstillingen er en hyllest til Karen Blixen og hennes liv, hvor hver deltager har fått utdelt et eget tema rundt «Karen Blixens» skrevne verker og livshendelser.

Silver Tales
«Silver Tales»

«Internasjonalt kjente smykke designere og samtidskunstnere»

Det er 42 utvalgte deltagere til utstillingen, «Silver Tales». De fleste deltagerene er kjente smykke- og samtidskunstnere fra Danmark, med unntak av kunstner og gullsmed ,Sophia Brand, fra Norge og Wallace Chan, smykkekunstner og innovatør fra Kina. Blant de danske deltagerene finner du blant annet Ole Lyngaard og George Jensen. Utstillingen står ut april 2023, så sørg for å ta turen innom Karen Blixens hjem for en helt unik utstilling. «Silver Tales» skal videre i et nytt land, men hvor kan vi ikke avsløre ennå!

 

«Karen Blixens liv fortalt i sølv, perler og diamanter»

Hver deltager har fått utdelt forskjellige tema basert på livet til Karen Blixen. Sophia Brand har fått utdelt novellen «Ringen» , som utspiller seg på 1800 tallet. Novellen har en kvinnelig hovedperson som heter Louise. Kort fortalt er det en fortelling om overgangen fra barn til voksen, hvor hun oppdager sin egen seksualitet og selvstendighet. Sophia Brand har valgt å lage en tolking av novellen i form av et smykke som hun har kalt «The Awakening». På smykket kan man gjenkjenne flere av symbolene man finner i novellen.

Karen von Blixen-Finecke var en dansk dikter, forfatter og storyteller. Hun skrev også under pseudonymene, Isak Dinesen, Osceola og Pierre Andrézel. Mange har blitt kjent med Karen Blixen, gjennom filmen «Mitt Afrika» med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. Filmen bygger på hennes selvbiografiske bok «Den Afrikanske farm». I en periode fra 1914 til 1931 bodde hun i britisk Øst-Afrika. Der eide hun og drev en kaffeplantasje. Hun var i aller høyeste grad en fritenker, innovatør og sprengte alle grenser på hva som var forventet av en kvinne. Les mer om Karen Blixens liv.

«Silver Tales» på Karen Blixen Museet i Danmark

Utstillingen vil fortsette frem til 30. april 2023 på Karen Blixen Museum i Rungstedlund, Danmark.

Museet er dedikert til livet og arbeidet til den anerkjente danske forfatteren, Karen Blixen, og ligger i en vakker og historisk bygning omgitt av fantastiske hager og parkområder.

Utstillingen er åpen fra tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 17.00, og adgang er inkludert i inngangsbilletten til Karen Blixen Museum. Besøkende kan forvente å bli overrasket over Sophia Brands eksepsjonelle smykkedesign og den vakre settingen til Karen Blixen Museum.

«Silver Tales» utstillingen er et must for alle som er interessert i smykkedesign eller som leter etter en unik og inspirerende kulturell opplevelse i Danmark.

Med hennes innovative design og kreative tilnærming til smykkeproduksjon, er Sophia Brand en stigende stjerne i mote- og designverdenen, og hennes arbeid vil garantert fascinere og inspirere besøkende til utstillingen.