«WILD» kolleksjonen er en hyllest til mangfoldet i naturen og en påminnelse om ansvaret vi har for å bevare det. Dyrene i «Wild» har alle forskjellige egenskaper og en sterk signatur og identitet. Kolleksjonen vil tilby mønstrene som zebra, leopard og slange.

Har du noen dyr du kan identifisere deg med? Eller noen egenskaper du gjerne skulle hatt?

ZEBRA

Kjenner du til hemmeligheten bak Zebraens striper? For det første gjør stripene det vanskelig for rovdyr å se dem. De oppholder seg ofte i gruslagt landskap med samme farger som pelsen. Nyere forskning viser også at det monokromiske mønsteret fungerer som en kamuflasje også mot innsekter. Føllene kan også kjenne igjen mødrene sine på de karakteristiske stripene. Hver Zebra har unike striper på samme måte som vi har unike fingeravtrykk.

Zebra er veldig sosiale dyr og holder tett sammen med flokken sin. Sammen beskytter de hverandre mot rovdyr og sloss tappert med både tenner og spark når de opplever angrep. Zebraen må beskyttes. Den er sårbar og det finnes ikke så mange eksemplarer igjen. Menneskene jakter fremdeles på dem for kjøtt og pels. Det er også store avskogninger som spiser seg innover i Zebraens naturlige habitat.

Wild mansjettknapper

LEOPARD

Visste du at Leoparden er øverst på næringskjeden? De spiller derfor en viktig rolle for å opprettholde balansen i naturen. Navnet Leopard, er fra Latin og er opprinnelig en kombinasjon av «Løve og Panter». Pelsen på kroppen har et vakkert rosett mønster som er karakteristisk for Leoparden. Leoparden er sårbar. Den er dessverre utsatt for krypskyttere da pelsen er svært ettertraktet. Habitatet deres trues også av menneskers utbygging. De økte skogbrannene spiser seg også innover i habitatet deres.

SLANGE

Det er over 3000 forskjellige slange arter på verdensbasis. Du finner slanger i alle land utenom, Antarktis, Grønnland, Island og New Zeland. De fleste av oss har en innebygget skrekk for slanger og deres giftige bitt. Men visste du at det bare er 7% av slangene totalt som er giftige? Det betyr at hovedvekten av alle verdens slanger er ufarlige for oss. Til tross for slangens dårlige rykte, er de livsviktige dyr for jordkloden. Slangene vedlikeholder balansen i matkjeden og er med på å sikre oss et sunt økosystem. Tenk bare på på hvordan de sorterer og fjerner skadedyr som kan føre til sykdom og pest. De er avgjørende for å kontrollere og vedlikeholde en balansen.

Er slanger utryddingstruet? I følge «IUCN Red List of Threatened Speciesec» er 12% av slangeartene utrydningstruet. Det er igjen mennesker og vår levemåte som truer dem mest. Utbygging av veier og boliger, spiser seg inn på deres naturlige habitat. Slanger drepes også systematisk uavhengig om de er giftige eller ikke da det er stor frykt knyttet til arten.

Wild kommer i slutten av november.